sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Kanelinen kurpitsa-kalkkunavuoka

Mun rakkaus kaneliin on aika varmasti jo huomattu, eikä tämäkään ohje tee poikkeusta mun repertuaariin. Makeutettu pehmeä myskikurpitsa yhdistettynä kaneliin tuo mieleen lämpöisiä jenkkifiiliksiä (ihanasta mausta puhumattakaan!) ja vain kevyesti maustettu kalkkuna tukee hyvin tätä täydellistä kaneli-kurpitsa -duoa. Samoin kuin curryn ja fariinisokerin maustamaa kvinoaa. Just hyvä yhdistelmä makuja :) Sitten mulle ominaiseen tyyliin kehiin vielä vähän vihreää tuoreiden yrttien muodossa ja se olisikin sitten siinä. Suosittelen tarjoamaan tämän turkkilaisen jogurtin kanssa, hyvää vastapainoa mausteille ja ilman mitään kostuketta tämä olisi vähän kuivahkoa :)




Ainesosat (3 annosta):

5 dl myskikurpitsa-kuutioita (noin puoli kurpitsaa)
oliiviöljyä
kanelia
sokeria
3 tl curryjauhetta
1 dl kvinoaa
2dl vettä
0,5 rkl fariinisokeria
puolikas kanaliemikuutio
1 pkt (350g) kalkkunan ohutleikkeitä
suolaa
tuoretta pinaattia
tuoretta korianteria

+ turkkilaista jogurttia


Ohje:

Kuori ja kuutioi myskikurpitsa. Paista kurpitsakuutioita oliiviöljyssä paistinpannulla kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää josssain vaiheessa 1 tl currya, (ripaus suolaa), reilu ripaus kanelia (ainakin pari teelusikallista, hint hint!) sekä sokeria. Kurpitsojen tulisi olla melko makeita ja tuntuva kanelisuus nyt tekee mistä vaan suunnilleen jumalten ruokaa. Älkää siis ujostelko! Voit lisätä myös jossain vaiheessa hiukan vettä pannulle koska kurpitsat ottavat öljystä huolimatta herkästi väriä ja koostumus "kähmääntyy".

Kurpitsojen kypsyessä kiehauta pienessä kattilassa 2dl vettä ja lisää veteen puolikas kanaliemikuutio, puoli ruokalusikallista fariinisokeria ja 2 tl currya. Lisää kiehuvaan veteen 1 dl huuhdeltua kvinoaa (kts. ohjeet paketista) ja keitä matalalla lämmöllä kannen alla 15 minuuttia. Paista paloitellut kalkkunanleikkeet erillisellä pannulla ja mausta suolalla. Yhdistä pehmenneet kurpitsakuutiot, kalkkuna sekä valmis kvinoa suuressa kulhossa ja lisää joukkoon pari kourallista revittyä pinaattia sekä hiukan tuoretta korianteria. Lisää vielä kanelia+sokeria+suolaa makusi mukaan ja sekoita hyvin. Tarjoa turkkilaisen jogurtin kera korianterilla koristeltuna.




Vinkki: Suosittelen ihan oikeasti sitä turkkilaista jogurttia tms. tämän seuraksi, tarvii meinaan kostuketta :)
Vinkki: Älä epäröi kanelin ja sokerin kanssa, ne oikeasti toimivat tässä!
Vinkki: Kurpitsat ottavat herkästi väriä joten sekoittele, katso lämpötilaa ja lisää tarpeen mukaan vettä/öljyä. 
Vinkki: Käytä loput kurpitsat esimerkiksi soseutettuna sämpylöihin/kakkuun tai sitten maustettuna ruoan lisukkeena.


1 kommentti:

  1. Näyttääpä herkulliselta! Sinulle on haaste blogissani http://arjentimantteja.blogspot.fi/2014/05/haaste-11-11-11.html Käypä kurkkaamassa ehtiessäsi.

    VastaaPoista

Ole ihana ja jätä kommentti :)