tiistai 6. toukokuuta 2014

Aasialainen lohipannukakkurulla sticky saucen kera

Aasia Aasia Aasia... I know, right! :D

Sunnuntaiksi meille oli ostettu lohta isäni synttärijuhlien jälkeisen päivän helpoksi ruoaksi. Mie kuitenkin vähän kritisoin sitä iänikuista uunilohi+riisi -comboa vastaan ja valtasin keittiön. Tein vähän inventaariota meidän jääkaapilla sekä mauste- ja kastikehyllyllä jonka tuloksena kääräsin sitten ne uunilohet suolaisen pannarin sisälle käyttäen pohjat suunnilleen kaikista purkeista ja puteleista. Prisman maustehylly kohta taas tavataan... Ja eihän meidän viikonloppulounas muuten olisi signature Siru-style ellei sitä olisi tarjoiltu aasialaisen sticky saucen AKA parhaan yleiskastikkeen ikinä, kanssa. Ja vielä vähän seesaminsiemeniä. Ja soijavihanneksia. Täydellistä.


Näyttää epämääräiseltä, I hear you, mutta olipas hyvää! Pannarit on "hävikkiruokaa" parhaimmillaan ;)



Pannarin tein tämän viimekuulta tutun ja hyväksihavaitun ohjeen mukaan, tosin nyt vain kaksinkertaisena  (= enemmän suita ruokittavaksi ;) ja maidon ja kerman suhteita hiukan olosuhteiden pakosta muuttaen. Täytyy tosin sanoa että tällä täytteellä kaikki tykkäsivät enemmän, minä mukaanluettuna! Tällä kertaa mentiin näin...


PANNUKAKKURULLA (1 rulla):

Ainesosat:

1 dl ruokakermaa (paksu ja kevyt)
4,5 dl maitoa
1 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
hippunen suolaa
3 kananmunaa (eroteltuna)

Ohje:

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Mittaa kattilaan ruokakerma, maito sekä jauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes seos kiehahtaa ja sakenee. Ota kattila pois levyltä ja jäähdyttele. Sekoita joukkoon leivinjauhe sekä suola. Vatkaa ensin erillisessä kulhossa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sen jälkeen vatkaa pelkät keltuaiset nopeasti maito-kerma -seokseen. Kääntele lopuksi vielä valkuaiset lastalla mukaan. Kaada seos kevyesti öljytyllä/rasvatulla leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista reilu 20 minuuttia tai kunnes pinta on muuttunut kunnolla kullanruskeaksi. Kumoa toiselle leivinpaperille, irrota paistopaperi ja anna jäähtyä pieni hetki.


TÄYTE:

Ainesosat:

Philadelphia tuorejuustoa (maustamaton)
Uunissa kypsytettyä (suolalla ja pippurilla maustettua) lohta haarukoilla paloiksi revittynä
Porkkanasuikaleita keitettynä
Tuoretta korianteria
Soijakastiketta
Chilijauhetta
Sipuli
Pari valkosipulinkynttä

+ tippa (seesami)öljyä kuullottamiseen
+ päälle seesaminsiemeniä


Ohje:

Kypsennä lohi uunissa. Leikkaa porkkanat pitkiksi lyijykynänmallisiksi tikuiksi ja keitä pehmeiksi. Kuullota sipuli ja valkosipulit öljytipassa ja laita syrjään. Asettele täytteistä vuorotellen rivejä pannarin pitkän sivun mukaan ja rullaa kiinni. Tarjoa sticky saucen ja paahdettujen seesaminsiementen kera.


Vinkki: Tuorejuustoa ei tarvita paljoa, vain muutama pitkittäissuuntainen ohut vana tuomaan mehevyyttä. Viimeksi mukailin muita Internetin syövereissä olleita ohjeita ja juustoa oli aivan liikaa. Paljoa ei todellakaan tarvita!


Pahoittelen kuvanlaatua joka menee kategoriaan "täyttä skeidaa" mutta kuvattomat ruokapostaukset ovat mun mielestä ihan yhtä tyhjän kanssa joten näillä mennään! :)


Ja vielä muistinvirkistykseksi se maailman paras kastike koskaan...


"TAHMAKASTIKE"

Ainesosat:

1 dl hoisin kastiketta
0,4 dl riisiviinietikkaa
2 valkosipulinkynttä
2 rkl soijakastiketta
1 tl seesamiöljyä
1 tl jauhettua inkivääriä

Ohje:

Hienonna valkosipulit pieneksi ja sekoita kaikki ainekset kulhossa. Soseuta sauvasekoittimella.





Nämä suolaiset pannukakut on siitä niin käteviä että nämä A) valmistuvat melko vaivatta B) näihin voi kätkeä kaikki kaappien jämät ja  C) aivan varmasti uppoaa jokaiseen naamariin, oli ikää 5 tai 50. Ja tein tossa syödessä huomion, että jotenkin musta tuntuu että jos pitäisi viimeisen ateriani sisältö tietoisesti päättää, niin lusikoisin todennäköisesti hoisin-kastiketta vaikka sitten suoraan purkista :DD

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole ihana ja jätä kommentti :)