sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Pääsiäisen mehevä lime-suklaakakku

Tänä pääsiäisenä meidän kahvipöytään löysi tiensä Baileysillä maustettu suklaakakku lime-rahkakuorrutteella. Ihana yhdistelmä! Suklaakakku on se aika perus millä ei kauheasti vikaan voi mennä (etenkään yhdistettynä Baileysiin!) mutta halusin mukaan jotain muutakin makua tuomaan vaihtelua.  Kuorrute maistui todella vahvasti limeltä muttei ollut kuitenkaan liian kirpeää koska käytin siinä Skyriä (islantilaista perua oleva rahkaa muistuttava hapanmaitotuote, nams!), joka on jo itsessäänkin jo vähän makeaa. Voit tietysti käyttää ihan normaaliakin rahkaa mutta mun henkilökohtainen mielipide on ettei normirahka makunsa puolesta sovi ihmisravinnkoksi. Tai sitten vaan lisää tuhdisti sokeria/valkosuklaata ;) Anyways, tässä kakulla ja kuorrutteella on juuri sopiva tasapaino, tarpeeksi makeaa mutta kuitenkin tarpeeksi kirpeänraikasta estääkseen överisuklaisuuden. Ei sillä että siinäkään mitään vikaa tosin olisi ;)



Aineosat:

Kakku:

150g voita
100 tummaa suklaata
100g (n. 1,2 dl) sokeria
100g fariinisokeria (n. 1,3 dl)
1 dl tummaa kaakaojauhetta
180 ml Baileysiä
170g (n. 2,6 dl) vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
3 kananmunaa

+ öljyä ja korppujauhoja vuokaan.


Kuorrute/koristelu:

3 prk (3x170g) Vanilja Skyriä
4 rkl tomusokeria
1 raastettu limenkuori
tippa limemehua
vihreää jauhemaista elintarvikeväriä

+ pari palaa tummaa suklaata ja Marabou -suklaamunia koristeeksi.




Ohje:

Lämmitä uuni 160 asteeseen. Paloittele kattilaan voi sekä tumma suklaa ja lisää joukkoon Baileys, sokerit ja siivilöity kaakaojauhe. Sulata pienellä lämmöllä sekoitellen. Seoksen ollessa tasaista ja sulaa, ota kattila pois levyltä ja anna jäähtyä 5 minuuttia.

Yhdistä erillisessä kulhossa siivilöidyt jauhot, leivinjauhe, ruokasooda sekä suola ja jätä syrjään hetkeksi. Riko kananmunat esim. lasiin tai pieneen kulhoon ja sekoita rakenne rikki haarukalla. Kaada munat hiukan jäähtyneeseen voi-suklaa -seokseen ja sekoita huolellisesti. Kääntele viimeisenä joukkoon jauhoseos, sekoittele hyvin mahdolliset jauhokokkareet pois.

Rasvaa ja korppujauhota irtopohjavuoan (24 cm) reunat ja peitä pohja leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 40-45 minuuttia. Mutakakun on tarkoituskin jäädä meheväksi sisältä joten älä ylipaista! Anna jäähtyä hyvin. Oikeastaan anna mieluusti mehevöityä seuraavaan päivään ennen kuorrutusta ja tarjoilua, mutakakut ovat parhaimmillaan saadessaan asettua jääkaapissa yön yli.




Kuorrutusta varten sekoita kulhossa Skyrit, raastettu limenkuori, pieni tippa limemehua sekä elintarvikeväri. Vatkaa hyvin sähkövatkaimella ja levitä kakun päälle. Sulata muutama pala tummaa suklaata ja pursota suklaa esim. pienen minigrip-pussin kulmaan leikatusta reiästä. Asettele viimeisenä pääsiäismunat. Anna kakun lämmetä ja pehmentyä hyvin huoneenlämmössä ennen tarjoilua.



Vinkki: Älä ylipaista kakkua.
Vinkki: Mutakakku mehevöityy ja tiivistyy vanhetessaan joten tarjoa mielellään vasta seuraavana päivänä.
Vinkki: Ota hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen tarjoilua jotta kakku ehtii pehmentyä!




9 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos <3 Oli kyllä tosiaan aika hyvää. Lime ja suklaa toimii hyvin yhdessä :)

      Poista
  2. voi että kuin herkullisen oloinen kakku. Mutta mitä ihmettä tuo skyr on? :) t. Anni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aaah hyvä kun kysyit, voin sen tuohon reseptiinkin tarkentaa. Siis Skyr on proteiinipitoinen ja rahkamainen hapanmaitotuote :) Islantilainen keksintö, ei ole rahkaa eikä jugurttiakaan mutta ihan mielettömän hyvää! Ja terveellistäkin :)

      http://www.skyr.fi/

      Poista
  3. Herkullisen näköinen kakku :) Mietin taas kerran jotta poistuukos alkoholi kokonaan uunis paistaes pois ?? Voisko korvata vaikka jollain muulla maitoliköörillä ? Tai mikä muu alkoholiton olis hyvä ?

    T.Hensku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä alkoholi poistuu uunissa paistettaessa :) Senhän voi tietysti korvata millä vaan mieleisellä liköörillä taikka jättää kokonaan pois mutta mun mielestä juuri se mieto Baileysin maku on tässä se idea. Että ihan miltä tuntuu mutta tosiaan promilleja tässä ei enää paistamisen jälkeen ole :)

      Poista
  4. Ihanan pirtsakka koristelu! Tuo suklaakakku on varmasti hyvää ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)) Pitihän sitä pääsiäisenä vähän väriä pistää kehiin!

      Suklaakakut on aina vähän sellaisia että paha mennä vikaan, eikös? ;) Ei tämä mun paras tekele ole mutta suklaa ja Baileys on aika timanttinen combo, can't argue with that! Joten joo, menekki aika mukava kahvipöydässä :)

      Poista
  5. Ompas mehevän näköinen kakku! :) Käy ilmoittamassa kakkusi Unelmakakku-kilpailuun niin voit päästä Pariisiin herkuttelemaan! :)
    http://www.raminkonditoria.fi/index.php/unelmakakku/

    VastaaPoista

Ole ihana ja jätä kommentti :)