keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Mausteiset broilerikebakot itsetehdyllä kebab-kastikkeella

Vierailin viikonloppuna siskoni opiskelukaupungissa Lappeenrannassa ja siellä tulikin sitten kokattua/leivottua yhtä sun toista. Selvästikin se opiskelija-asunnossa hengaaminen vaikutti minuun, en miä meinaan kotona koskaan tee tämänkaltaista ruokaa :D Täytyy tosin myöntää että onhan tämä kaikessa yksinkertaisuudessaan hyvää, ainakin sopivaa lauantai-illan leffailusafkaa jos jotain. Oltiin jo siskoni kanssa ruokakaupassa kun yhtäkkiä inspiraatio iski ja mulle annettiin (taas) täysi taiteellinen vapaus. Sen seurauksena syntyi nopeasti improvisoidut mausteiset broilerikebakot sekä Peggyn loistavasta ohjeesta hippusen muokkautunut (ja teemaan sopien tietysti shottilasissa annosteltu ;) punainen kebab-kastike, tarjoiltuna ranskalaisilla ja parsakaalilla. Ja mikä tärkeintä, koko komeus avokätisesti höystettynä grillimausteella! Ai miten yksinkertaisen hyvää olikaan kun dippasi ensin kebakon/ranskalaisen kebab-kastikkeeseen ja sen jälkeen pyöritteli sen grillimausteeseessa... sweet lord!  :D Niin simppeliä, edullista ja stereotyyppistä opiskelijasafkaa ettei mitään järkeä, mutta toimii. Pakko myöntää. Ja en siis edes muista koska olisin viimeksi syönyt valmisranskalaisia... mä en harrasta eineksiä vaan tykkään tehdä mahdollisimman paljon itse. Mutta kuitenkin nämä kebakot ja kebab-kastike pääsevät ehdottomasti uudestaan menuun tulevaisuudessakin, helppoa, nopeaa ja hyvää :)


Luonnollisen valon määrä pyöreä nolla taas...


Kebab-kastike:

Ainesosat: 

500g tomaattimurskaa
1 prk tomaattisosetta
1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
1 chili
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
0,5 tl juustokuminaa
mustapippuria myllystä

+ rasvaa kuullottamiseen


Ohje:

Hienonna sipuli, valkosipuli sekä chili (poista siemenet). Kuullosta kattilassa pienessä tipassa öljyä kunnes pehmeitä. Lisää tomaattimurska ja -sose, sekä mausteet. Anna hautua noin 40 minuuttia pienellä lämmöllä. Soseuta kastike sileäksi haluessasi (itse en tätä tehnyt koska kämpässä ei sattunut olemaan sauvasekoitinta).




Broilerikebakot:

Ainesosat:

400g broilerin jauhelihaa
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 kananmuna
1 tl curryjauhetta
1 tl chilijauhetta
2 tl juustokuminaa
0,5 tl suolaa
0,5 dl korppujauhoja
mustapippuria maun mukaan

+rasvaa paistamiseen
(+ halutessasi lisää suolaa)


Ohje:

Hienonna sipuli sekä valkosipuli mahdollisimmat pieneksi. Riko kananmuna lasiin, lisää mausteet kananmunan seuraksi ja sekoita hyvin haarukalla. Yhdistä käsin vaivaten kulhossa broilerin jauheliha, sipulit + valkosipulit, muna-mausteseos sekä korppujauhot. Muotoile seoksesta pötkylöitä ja paista ne rasvassa pannulla melko kovalla lämmöllä. En enää muista kauanko minulla siihen meni mutta preparoi kebakko-ressuja tarvittaessa epäluulon iskiessä ;) That's what I did.





*****


Ja jotta oikein saavuttaisit sen "köyhä nuoriso opiskelijaboksissa" -fiiliksen, tarjoa ranskalaisten perunoiden kera. Ai niin...



JA SITÄ GRILLIMAUSTETTA!


 Olipas jännää tehdä tälläistä ruokaa vaihteeksi, kotona ollessa tykkään vääntää mutkikkaita reseptejä (yleensä aasialaista) hirmupitkän ainesosalistan ja maustemäärän kanssa. Niin, ja yleensä vähän hintavammista elintarvikkeistakin, hupsista... Mutta kivaa vaihtelua ja juuri sopivaa edullista safkaa rentoon yhdessäoloon ja leffa-iltaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole ihana ja jätä kommentti :)