lauantai 12. huhtikuuta 2014

Lohi-tuorejuusto -munakasrulla

Mie olen jo pitkän aikaa halunnut kokeilla munakasrullaa, siitä asti kun törmäsin kuvaan jossain netin syövereissä kauan sitten. Ja se kun nyt on vaan absoluuttinen fakta että kylmäsavulohi ja tuorejuusto on aivan voittamaton yhdistelmä, tiesin välittömästi että siinä olisi mun täytevalinta. Eilen sitten jostain ihmeen syystä teki aivan hirveästi mieli tälläistä vaikken siis koskaan ollut vielä edes maistanut,  mutta jotenkin mulla oli vaan vahva kutina että miltä tämä maistuisi. Tietenkään meillä ei ollut tarpeellisia aineksia kaapissa valmiina eli se siitä sitten. Tänään kuitenkin reissatessani siskoni luo tänne Lappeenrantaan viikonlopun viettoon, kokkasin koko porukalle tätä iltaruoaksi. Jotenkin niin perus että tulen vierailemaan ja ensimmäisenä säntään keittiöön... :D Mutta eipä heitä tunnu haittaavan, päinvaston.




Rullan väliin tiensä löysi kylmäsavulohen ja tuorejuuston lisäksi vielä tilliä, kurkkua, sitruunamehua sekä pinaattia. Aika jännä koostumus, etukäteen kuvittelisi että tämä olisi jotenkin kiinteämpää ja "kuivempaa", mutta rulla onkin todella kostea ja pehmeä. Hyvää siis oli mutta ihan uudenlainen maku/koostumus verrattuna mihinkään mitä olen aiemmin syönyt. Testattu viimein :)





Ainesosat:

Rulla:

1,5 dl ruokakermaa (paksu ja kevyt)
4 dl maitoa
1 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
hippunen suolaa
3 kananmunaa (eroteltuna)

Täyte:

100g tuorejuustoa (Philadelphia)
150g kylmäsavulohta
iso kourallinen pinaattia
kurkkua
tilliä
sitruunamehua

+ tippa ruokakermaa tarvittaessa


Ohje:

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Mittaa kattilaan ruokakerma, maito sekä jauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes seos kiehahtaa ja sakenee. Ota kattila pois levyltä ja jäähdyttele. Sekoita joukkoon leivinjauhe sekä suola. Vatkaa ensin erillisessä kulhossa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sen jälkeen vatkaa pelkät keltuaiset nopeasti maito-kerma -seokseen. Kääntele lopuksi vielä valkuaiset lastalla mukaan. Kaada seos kevyesti öljytyllä/rasvatulla leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista noin 20 minuuttia tai kunnes pinta on muuttunut kunnolla kullanruskeaksi. Kumoa toiselle leivinpaperille, irrota paistopaperi ja anna jäähtyä.

Notkista tuorejuustoa kulhossa ja lisää tippa ruokakermaa, jotta se olisi helpommin levittyvää. Levitä ensin tuorejuusto tasaisesti munakaslevyn päälle jonka jälkeen asettele pieniksi leikatut lohiviipaleet, pinaatit sekä kurkut riveihin. Viimeistele sitruunamehutilkalla sekä tillillä. Rullaa rulla kiinni jättäen saumakohta rullan alle ja siirrä hetkeksi kylmään ennen nauttimista.






Kyllä olikin muuten ihmeen täyttävää! Ei tarvinnut suurta palaa ja silti oli niin ähky että oli vaikeuksia syödä loppuun asti. Tykättiin kuitenkin :)





2 kommenttia:

  1. Olet saanut pienen leikkimielisen haasteen :) Käy kurkkaamassa:

    http://anninuunissa.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Ole ihana ja jätä kommentti :)