torstai 3. huhtikuuta 2014

Banoffee

Kinuski + vanilja + kerma + suklaa... mikä voi enää tästä yhtälöstä puuttua? Jep, kahvi. Miettikää nyt mitä tahansa ihanaa kaikilla hörsöillä varusteltua makukahvia. Voisiko mikään enää parantaa tätä yhtä ainoaa asiaa joka saa selviämään Suomen talvesta? Ai tosiaan. Se, että sen voi syödä lusikalla. Tästä jumalaisesta yhtälöstä lähdettiin liikenteeseen kun ensimmäistä kertaa elämässäni tein tuttavuutta Banoffeen kanssa.




Tämä on taas yksi niistä ideoita jotka ovat roikkuneet mun to do-listalla jo suorastaan hävyttömän kauan. Nyt sain vihdoin ja viimein siis aikaiseksi kokeilla Banoffeeta, täytyyhän se koeviikon itkupotkuväsy-stressi meinaan jotenkin purkaa ;) Tätä mussuttaessani heräsi vain yksi kysymys ja se oli että miksi ihmeessä vasta nyt?! Banoffeehan tietysti vääntyy jokaisen leipurin käsissä vähän erinäköiseen muotoon mutta mie en pitäytynyt muutenkaan (tietenkään, hah...) ihan siinä perinteisessä makumaailmassa. Lisäsin keksipohjaan tummaa kaakaojauhetta ja kerman maustoin vaniljalla ja cappuccino-jauheella. Score.





Ainesosat (24cm vuoka):

Pohja:

350g digestive-keksejä
125g voita
3 rkl tummaa kaakaojauhetta

Täyte:

1 tlk kondensoitua maitoa kinuskiksi keitettynä
2 banaania
2,5 dl (1 prk) Flora Vispiä
2,5 rkl vaniljasokeria
2 rkl cappuccino-jauhetta

+ tummaa suklaata koristeluun.


Ohje:

Tee ensin pohja (voit tehdä jo vaikka edellisenä päivänä kovettumaan!). Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Jauha digestive-keksit mahdollisimman pieneksi muruksi/jauhoksi joko koneella tai käsin vaikka lihanuijalla/kaulimella (itse käytin ziploc-pussia ja lihanuijaa, kyllä sai muuten koeviikon stressit kyytiä ;). Sulata voi ja sekoita se kuumana keksijauheeseen. Painele seos tiukasti vuoan pohjalle sekä reunoille ja siirrä kylmään kovettumaan. Tässä menee jonkin aikaa joten suosittelen tosiaan tekemään pohjan ajoissa. Keitä kondensoitu maito kinuskiksi; eli laita tölkki avaamattomana kattilaan, peitä se kokonaan vedellä ja anna kiehua 2,5 - 3 tuntia. Pidä huoli että tölkki on koko tämän ajan kokonaan veden peitossa, eli veden haihtuessa lisää sitä. Ajan ollessa kypsä avaa tölkki, anna jäähtyä pieni hetki ja kaada keksipohjan päälle. Siirrä kylmään jäähtymään. Viipaloi seuraavaksi banaanit ja asettele ne tiiviiksi kerrokseksi kinuskin päälle. Vatkaa vaniljasokerilla ja cappuccinojauheella maustettu Flora Vispi ja kaada se päälimmäiseksi. Viimeistele suklaarouheella.



Se paksu ja tahmea kinuskikerros makean cappuccinokerman ja banaanin kanssa... ihan itkuhan tässä meinaa tulla. 


Harvemmin tulee tehtyä tälläisiä ns. "no bake" -piiraita/kakkuja mutta mä en oikeesti kestä kuinka flawless tämä makuyhdistelmä on! Tähän jää aivan hirveä himo, yksi pala riitti ehkä kerralla mutta nyt näin pari tuntia myöhemmin olen ihan valmis seuraavaan viipaleeseen. Aivan järisyttävän makeaa mutta ihan täydellistä. Pohdiskelin itseasiassa parinkin idean välillä mitä leipoa mutta tämä oli kivan vaivaton näin koeviikon keskellä. Etenkin koska tein tämän parissa erässä, pohjan eilen illalla jääkaappiin kovettumaan ja täytteet lusikoin perään tänään koulun jälkeen. Niin... ja laitoin mun iskän keittelemään kinuskin valmiiksi mun ollessa koulussa. Shhhh... :D Mutta serious, nyt kaikki kokeilemaan tätä! Usko pois, sä tarvitset palan tätä sun elämään. You really do. 

15 kommenttia:

  1. Eih, mä tahdon, mä TAHDON! Miks en asu enää Kotkassa :'((( näyttää niin herkulliselta !!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyl kieltämättä aikamoinen onnistuminen tällä kertaa ;)

      Aivan järjettömän makeeta ja hyvää! :D

      Poista
    2. Ei kun vaan kondensoitu maito kiehumaan siellä opiskelijaluukussa ni pääset siekin maistamaan ;) Seuraa vaan ohjetta niin saleen onnistut!

      Niin... ja onpahan ainakin VPK in the building :DD

      Poista
    3. voi nam kun on taas herkullinen resepti. Kiva uus variaatio tutusta banoffeesta. Pakko kokeilla jossain vaiheessa. Tosin ostan kyllä kondensoidun maidon valmiiks keitettynä. -Anni

      Poista
    4. Kiitos :) Suosittelen oikeasti kokeilemaan, ihan mielettömän onnistunut vaikka itse sanonkin. Nam!

      Ja joo... pääsishän siinä kieltämättä paljon helpommalla niin :D Mie menin vaikeimman kautta näköjään taas :D

      Poista
  2. Apua, tuolla cappuccino-lisällä varmaan ihan tajunnan vievän herkullista! Mä olen kokeillut puoloffeeta ja mustoffeeta, sekä myös banoffeeta, kaikki ovat oikein hyviä mutta kyllä banoffeessa on sitä jotain :)

    VastaaPoista
  3. Joo, kyllä se kahvinmaku oli se mikä tämän leipomuksen ns. "teki"! Makuyhdistelmä aivan taivaallinen :)

    Mie en olekaan koskaan mitään muuta variaatiota tästä tehnyt koska en yleisesti ottaen pidä marjoista/muista leivonnassa. Mie olen enemmän suklaa/kahvi/kaneli -kinda girl ;) Poikkeuksena ovat tietysti banaani ja porkkana jotka ovat kuin luotuja leivontaan!

    Kiitos kivasta kommentista :))

    VastaaPoista
  4. Täällä tämä sinun versiosi! :D pitää ehdottomasti testata tätäkin ;) tuli sellainenkin mieleen et passaiskohan limen tai sitruunan kuori myös kerman sekaan.. Vois tuoda kivasti raikkautta ;) täydellistä tämä on ilmankin mut jos jotain uutta haluis kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tadaaa! :D Kokeile ihmeessä, oikeasti itselläkin kuola valuu molemmista suupielistä kun katson näitä kuvia :'D Vaikken koskaan halua leipoa mitään kahta kertaa täysin samalla tavalla, en mä tästä muuttaisi kyllä yhtikäs mitään! Aivan flawless vaikka itse sanonkin ;)

      Tuo on kyllä hyvä idea, siis raikas lime-banoffee! :) Voisi joskus kokeilla, vaikkakin tämä kahvi-kinuski-kaakao-banaani -combo oli niin täydellinen että kiusaus tehdä tällä ohjella uudestaan olis ehkä loppupeleissä liian kova :P

      Poista
  5. Heippa! Nyt oli kyl pakko tulla leijuu tänne, ku viimein sain aikaseks tehdä tätä herkkua! Meille tuli eilen miesväkeä ja heitä päätin hemmotella. Kyllä oli pojilla suut niin messingillä, että jos ei miestä olis jo, ni nyt olis. Ja ihan jonoksi asti. Rumimpii sais potkii pois ;) että näin. Kiitos siis mahtavasta reseptistä <3 ja kaikille jotka ei ole tehneet tätä: tehkää, NYT!

    VastaaPoista
  6. Ja sama Annihan täällä kirjoitteli ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. IHANA! :D Mitä ihmettä oikeesti, miks mulla ei sit ole miestä vaikka tälläsiä taion tämän tästä? Come ooooon :DD Tässähän jo ihan katkeroituu kohta, haha! :D Lähetäppä vaan niitä hyvännäköisiä tähän suuntaan ;)

      Ihana kommentti, sait mut nauraa ääneen ♥

      Poista
    2. Hahah en voi ymmärtää. Tarjoilet varmaankii väärille miehille :D Olis pitän lähettää, ku sinne Kymin suuntaanhan ne läks :D Btw, oon ihan jääny koukkuun sun vaihtariblogii. Nyt muutamana iltana sit lukenu. Ihana <3 Ihan täs matkakuume nousee...

      Poista
  7. No näköjään joo! O_o Hitto oisit vaan vihjannut niille että toistaiseks vielä Kotkasta löytyy tällänen :DD

    Voi ei apua mua hävettää! Oon miettiny usein et vois piilottaa sen ku hävettää ne vanhat tapahtumat ja huonot kuvat ja muut! :(( Tai no huhtikuu-kesäkuu on ihan jees laatua niin tarinassa kun kuvissakin mut muut *häpeää* :D

    Mulla on kyllä nykyäänkin lifestyleblogi mut kiinnostavuus on tän talven ollut vähän niin ja näin mutta kyllä sinnekin alkaa tässä nyt talvella tulla taas vähän vauhdikkaampaa stooria ;)

    www.ontheedgeofforever-siru.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No höpö höpö. Ihan sairaan koukuttava blogi, etkä tosiaan oo poistamas, ja tää on käsky :D Joo mie oon kattellu et sul on sellanenki ja ton vaihtariblogin jälkee siirrynki siihen. Ja oohan huoleti, sun jutut on aina hauskoja, ihan sama vaikka kirjottaisit siitä että oot seisonu päälläs koko päivän :)

      Poista

Ole ihana ja jätä kommentti :)