lauantai 8. maaliskuuta 2014

Tomaattikeitto yrttileivän kera

Tämä ei ollutkaan ihan niin yksinkertainen ja helppo keittiöpäivä kuin luulin, vaikka ohje ei sinänsä voisi helpompi olla niin jostain syystä vaan säädin ja kuorrutin puoli keittiötä ruoalla ja jouduin tekemään vahingonkorjaustoimenpiteitä sekä mun leipään että keittöön. Mutta maku oli loppujenlopuksi enemmänkin kuin kohdallaan molemmissa joten suosittelen! :D





Tomaattikeitto (3-4 annosta):

Ainesosat:

2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
2 tölkkiä kuorittuja tomaatteja (yhteensä 800g)
n. 5 dl vettä
tölkki tomaattisosetta (70g )
1,5 tl suolaa
1,5 tl basilikaa
reilu ripaus mustapippuria
0,75 tl valkosipulijauhetta
1,5 rkl tummaa balsamietikkakastiketta
2-3 rkl maizenaa

+ basilikaa koristeeksi


Ohje:

Hienonna sipulit ja valkosipulit mahdollisimman pieneksi, lisää öljyn kera kattilaan ja kuullota muutama minuutti. Lisää tomaatit liemineen kattilaan, huuhtele tölkit vedellä (yhteensä n. 5dl) ja kaada vedet kattilaan. Seuraavaksi mausta suolalla, pippurilla, valkosipulijauheella sekä basilikalla. Sekoita vielä sekaan tomaattisose. Anna hautua pienellä lämmöllä puolisen tuntia. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi, laita takaisin liedelle ja käännä lämpö kovalle (varo pohjaanpalamista!). Keiton kupliessa lisää pari ruokalusikallista Maizenaa sekoitellen huolellisesti, anna kiehua pari minuuttia ja siirrä pois kuumalta levyltä. Koristele basilikanlehdillä ja tarjoa tuoreen leivän kera.


Basilika-leipä:


Tehkää tämän leipäohjeen mukaan mutta laittakaa timjamin tilalle 1,5 tl basilikaa ja 0,5 tl oreganoa. Älä myöskään ripottele leivän päälle vehnäjauhoja vaan basilikaa. Tarjoa tuorejuuston kera.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole ihana ja jätä kommentti :)