lauantai 15. maaliskuuta 2014

Pad Thai

Mie olen kaiken viikkoa suorastaan himoinnut aasialaista ruokaa; nuudeleita, soijaa, chiliä... mitä vaan, ja aivan järjettömän paljon. Mulla on jo muutenkin useamman viikon ajan ollut mielessä tehdä Pad Thai'ta itse ja nyt kun lauantai viimein tuli = aikaa, äkkiä wokkipannu esiin ja chilejä pilkkomaan! Ja ai herranjumala sentään miten hyvää tämä onkaan, on se aasialainen keittiö vaan ihan kingi. Pad Thai mun tyyliin tarkoittaa siis pähkinöiden totaalista unohtamista ja sen sijaan kehiin paljon chiliä ja limeä ja jättikatkarapuja. Nams.




Ainesosat (4-5 annosta):

350g maustamatonta broileria suikaloituna
170g jättikatkaravunpyrstöjä
250g riisinuudelia
1 rkl maissitärkkelystä
2 rk soijakastiketta
2 rkl vettä
1 tl tamarinditahnaa
2 rkl kookossokeria
1 rkl fariinisokeria
2 rkl kalakastiketta
1,5 srirachaa
jauhettua valkopippuria
1 iso sipuli
4 valkosipulinkynttä
2 isoa tuoretta punaista chiliä
1 tl inkiväärimurskaa
0,75 dl kuumaa vettä
neljäsosa kanaliemikuutio
2 kananmunaa
pieni puska korianteria
limemehua
tuore lime
seesamiöljyä
rypsiöljyä

(+ soijakastiketta ja vettä tarvittaessa lisäkostukkeeksi)





Ohje:

Aloita sekoittamalla keskenään soijakastike sekä soijatärkkelys. Laita broilerinsuikaleet erilliseen astiaan yhdessä seoksen kanssa, sekoita hyvin ja jätä marinoitumaan huoneenlämpöön.

Seuraavaksi tee kastike. Sekoita erillisessä kulhossa kookossokeri, fariinisokeri, 2 rkl vettä, tamarinditahna, kalakastike, sriracha sekä ripaus valkopippuria. Jätä syrjään odottamaan.

Murskaa valkosipulinkynnet sekä chilit pieniksi ja leikkaa sipuli ohuehkoiksi lohkoiksi. Kuumenna 0,75dl vettä ja lisää osa kanaliemikuution osa. Laita wokkipannu kuumenemaan ja lorauta siihen seesamiöljyä sekä rypsiöljyä. Lisää ensimmäisenä sipulit, hetken kuluttua valkosipulit sekä chilit ja kuullota. Seuraavana laita sekaan broilerinsuikaleet ja ruskista. Lisää kanaliemi sekä inkivääri ja kypsennä broilerit.

Valmista riisinuudelit ohjeen mukaan ja samaan aikaan toisella pikkupannulla tee kananmunista kokkelia. Broilerien ollessa kypsiä lisää wokkipannuun nuudelit ja kastike parissa erässä ja sekoita hyvin. Seuraavana kääntele kahdella lastalla mukaan (sulat) jättikatkaravunpyrstöt, kananmunat sekä (saksilla pieniksi pilkottu) korianteri ja lorauta vielä mukaan limemehua. Koristele annokset limelohkoilla sekä ekstrakorianterilla ja nauti.

(Itsellä ruoka ehti olla hetken aikaa liikaa pannulla ennen tarjoilua ja mielestäni sen vaikuttaessa vähän kuivahkolta, lisäsin mukaan vielä pienenpienen määrän veden ja soijakastikkeen sekoitusta. Tämä vaihe ei siis ole pakollinen mutta kirjoitinpa sen mukaan, just in case :)




Tämä oli niiin hyvää, maut jotenkin tosi tasapainossa. Ihanasti oli erotettavissa erilaisia makuja, suolaisia, kirpeitä, makeita ja tulisia ja kaikki pelasivat tosi hyvin yhteen. Mie olin  itsekin aika tyytyväinen ja tätä tilattiin kyllä tehtäväksi myöhemminkin joten aika hyvin teki kauppansa siis :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole ihana ja jätä kommentti :)