maanantai 3. maaliskuuta 2014

Kardemumma-valkosuklaatryffelit

Miten mikään näin yksinkertainen ja nopea voikaan olla A) näin tainnuttavan hyvää (=makeaa)  B) söpön näköistä (=loistavaa juhlien pikkupurtavaa) C) niin vastustamatonta?! Ohjeen olen napannut Suklaapeikolta mutta muokannut ainesosien suhteita ja määriä.
Ainesosat (n. 30 pientä tryffeliä):

0,5 dl kuohukermaa
200g valkosuklaata
2 (+/-) tl kardemummaa (oman maun mukaan, itse haluan että kardemumma maistuu joten laitoin reilusti)
tomusokeria pinnalle


Ohje:

Kaada kerma kattilaan, kiehauta ja nosta pois liedeltä. Lisää paloiteltu valkosuklaa ja sekoittele kunnes suklaa on täysin sulanut. Lisää kardemummaa makusi mukaan (vink vink, laita paljon) ja nosta jääkaappiin jäähtymään noin kahdeksi tunniksi, tai kunnes seos on kovaa.

Ota kovettuneesta massasta pienellä lusikalla nokareita ja pyörittele niistä käsin palloja. Mikäli mitenkään mahdollista, käytä muovikäsineitä. Pyörittele tryffelit vielä tomusokerissa ja siirrä kylmään odottamaan tarjoiluhetkeä. Säilytä jääkaapissa kaiken aikaa sillä tryffelit sulavat ja pehmenevät nopeasti.Nam nam nam. Tuo sanookin kaiken tarvittavan. Ja kaiken lisäksi söpöihin pikku makeisvuokiin laitettuina mitä loistavinta juhlien pikutarjottavaa. Kehuja sateli kovasti joka suunnalta näitä tarjotessani synttärivieraille, joskin nämä ovat niin huumaavan makeita että yksi kerrallaan on tarpeeksi jopa niin toivottomalle sokeriaddiktille kun tämä tyttö täällä. Innostuin itse näistä niin kovasti että mielessäni pyörii jo kaikenlaisia uudenlaisia tryffelikokeiluja...


2 kommenttia:

Ole ihana ja jätä kommentti :)