tiistai 18. helmikuuta 2014

Syntisen suklainen banaani-suklaa -keikauskakku

Tämä on niitä harvoja kakkuja tai ylipäätään mitään tekemiäni ruokia joissa seurasin melko tarkasti reseptiä. Mitähän muuta tässä voisi sanoa muuta kuin että se hipoi jo valmiiksi täydellisyyttä. Olen muuttanut vain joitain pieniä asioita sekä ainesosien määriä ja laitan reseptin tähän sellaisena kuin sen itse tein. Ensimmäisen kerran näin tämän kakun Koko Suomi Leipoo -ohjelmassa Hannan leipomana ja jo silloin katseltiin äitini kanssa kyseistä kakkua vaikutuksesta sanattomana että tuota täytyy kokeilla. Jo televisiossa kakku näytti ihanalta ja mehevältä mutta todellisuus oli vielä jotain ihan muuta! Kakusta tuli niin syntisen suklainen ja tahmea, mehevä ja suussasulava ja yksinkertaisesti niin ihana suklaakuolema että ei enää voisi makeanhimoa tehokkaammin taltuttaa. Aivan järjettömän hyvää. Kakku oli myös erittäin nopeatekoinen ja hyvä valinta jos etsii kakkua/jälkiruokaa jo samalle päivälle. Vaikka yleensä suklaakakut ja muut leivonnaiset paranevat vanhetessaan jääkaapissa mutta tätä suosittelen maistamaan ihan uunituoreena ja vielä vähän lämpimänä, ahhh mitä herkkua! Alkuperäinen ohje on siis Hannan Unelmaa Leipomassa -blogista.




Aineosat (1 pitkulainen leipävuoka):

Vuokaan:

50g voita
3/4 dl sokeria
2 pitkää banaania
sitruunamehua


Kakkupohja:

150g voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
½ dl maitoa
½ dl kaakaojauhetta
1 ¾ dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
100g tummaa suklaata


Koristelu:

1 dl fariinisokeria
1 dl kuohukermaa



Ohje:

Aloita vuoraamalla vuoka leivinpaperilla. Sulata voi, lisää sokeri ja kaada vuoan pohjalle. Leikkaa banaanit halki pituussuunnassa ja pätkäise myös keskeltä kahtia. Ripottele sitruunamehua banaanien molemmille puolille ja asettele banaanit sen jälkeen viistottain vuokaan voi-sokeri -sulan päälle.

Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan vatkaten voimakkaasti. Sekoita erillisessä kulhossa keskenään vehnäjauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe sekä kaakaojauhe ja siivilöi mukaan taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Viimeisenä rouhi suklaa paloiksi (jätä mielellään suklaasattumat kookkaiksi!) ja käntele mukaan taikinaan. Kaada taikina vuokaan banaanien päälle ja paista 175 asteessa n. 40-50 minuuttia. Jätä kakku hiukan kosteaksi sisältä, tämän kakun herkullisuuden juju on juuri se tahmeus ja mehevyys :) Anna kakun jäähtyä ensin viitisen minuuttia vuoassaan ennen sen kumoamista.

Kinuskikoristelua varten mittaa fariinisokeri ja kuohukerma pieneen kattilaan ja kiehauta noin 10 minuuttia kunnes seoksesta tulee paksuhkoa kinuskia. Koristele kakku kinuskiraidoilla.




Vinkki: Kakku kannattaa nauttia vielä kun se on hiukan lämmin ja toimii loistavasti vaniljajäätelön kaverina jos överisuklaus ei ole sinun juttusi (tai no jos se nyt on mahdollista edes...).

Vinkki: Sitruunamehu estää banaanien värjäytymisen.

Vinkki: Muistutan vielä jättämään tahmeaksi sisältä ;)




Aivan järisyttävän hyvää, jokainen tarvitsisi palan tätä silloin kun maailma koettelee! Ei ole meinaan mitään mihin tämä ei auttaisi ainakin pieneksi ohikiitäväksi hetkeksi. Aika harvakseltaan tulee loppujenlopuksi suklaakakkuja tehtyä tai syötyä mutta tätä vedin niin onnellisena että nassu loisti varmaan Kuuhun asti. Mun perhe myös tilasi tätä uudestaan tehtäväksi tyyliin ekan lusikallisen jälkeen että voin todellakin lämpimästi suositella kokeiltavaksi :)


9 kommenttia:

  1. Näyttää todellakin järjettömän syntisen ihanalta! Slurps!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä tosissaan paljon suklaisempaa ja ihanampaa mitä edes ennalta odotin. Ihanan tuju herkku :)

      Poista
  2. Tein tätä eilen ja jokainen adjektiivi jota käytit tämän kaakkusen kuvailuun osui kyllä täysin kohdalleen! Aivan hillitömän hyvää, olen melkoinen herkkupehva mutta tätä kakkua olisi riittänyt yksi pala. Santsata tietysti piti ;) kinuskia en tehnyt kakun päälle, ja silti kakku oli todella makeaa ja tuhtia. Kerrassaan nam nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla! :) Aivan järisyttävän hyvää kyllä, vaikka miekin olen sellanen sokeripossu ettei mitään järkeä niin ei silti hirveän massiivista palaa kyllä tosiaan tarvinnut kerralla.

      Poista
  3. Tätä mun on pitäny kans tehdä jo moonta kertaa, vaikuttaa niiiin superherkulta tää ohje! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suorastaan tajunnanräjäyttävän hyvää ja oikeasti kuinka nopeaa ja helppoa! Kannattaa joku päivä ehdottomasti saada tämä ajatuksen tasolta ihan tekoihin asti ;)

      Poista
  4. Heii, ihan mahtavaa, että reseptini on päässyt käyttöön! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja oli muuten ihan mahtavan hyvää että kiitos vaan sulle hyvästä ohjeesta! :)

      Poista
  5. Heii, ihan mahtavaa, että reseptini on päässyt käyttöön! :)

    VastaaPoista

Ole ihana ja jätä kommentti :)