perjantai 7. helmikuuta 2014

Sitkeät valkosuklaa-sitruuna blondiet kahvikuorrutteella

Näitä olen tehnyt muutamaan otteeseen aikojen saatossa ja ovat jääneet kyllä sen verran hyvin mieleen että päätin postata ohjeen tännekin vaikka nuo vanhat kuvat ovatkin ihan laadutonta roskaa. Nämä ovat meinaan ajalta ennen kuin mulla oli tämänkaltaista panostusta ruoanlaittoon/valokuvaamiseen. Mutta uskokaa pois että parempaa makua saa hakea! Todella tahmaisia ja tiiviitä, makeita sekä sitkeitä ja tämä usean eri erottuvan maun yhdistelmä on ihan uskomaton. Kahvi, fariinisokeri, sitruuna... kaikki ihan omanlaisiaan makuja mutta pelaavat yhteen tavalla jota eivät sanat kuvaa. Ensimmäisen kerran tein näitä Jenkeissä asuessani joihinkin juhliin (joko mun + ison ystäväpoppoon yhteissynttäreille tai sit mun läksiäisjuhliin) ja katosivat tarjottavista ensimmäisinä ;) Toisen kerran sitten yleisön pyynnöstä täällä Suomessa kesällä sukulaisten vieraillessa. Katosi tälläkin puolella maailmaa pöydästä suhteellisen sukkelaan viimeistään siinä kohtaa kun pienet serkkuni pääsivät näihin käsiksi :D Nams! Ja nämä ovat ehdottomasti leivoksia jotka paranevat vanhetessaan.




Ainesosat (uunipellillinen):

Pohja:

3 dl fariinisokeria
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
450g voita
6 kananmunaa
3 sitruunan kuoriraaste
7,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 tl suolaa
300g valkosuklaata


Kuorrute:

tilkka vahvaa kahvia
tomusokeria (en muista enää paljonko tätä meni mutta muistaakseni paljon joten varatkaa reilusti!)



Ohje:

 Aloita laittamalla uusi lämpenemään 175 asteeseen. Vatkaa sokeri, fariinisokeri, vaniljasokeri sekä pehmeä voi kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan kaiken aikaa vatkaten, jonka jälkeen sekoita mukaan sitruunankuoriraaste. Sekoita erillisessä kulhossa keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe sekä suola ja kääntele seos mukaan taikinaan. Rouhi valkosuklaa reilunkokoisiksi paloiksi (jätä ihan huoletta palat isoiksi, kookkaat sattumat muuten tahmaisissa blondieissa on tän reseptin juju!) ja lisää taikinaan. 


Vuoraa iso uunipelti leivinpaperilla, kaada taikina pellille ja paista 175 asteessa n. 20-25 minuuttia. Blondiesien on oltava uunista otettaessa vielä vähän tahmaisia sisältä, mieluusti siis liian aikaisin pois kuin liian myöhään! Näiden leivosten idea on juuri se tahmaisuus ja sitkeys joten älä missään tapauksessa paista läpikypsiksi ja kuiviksi :)


Pohjan jäähdyttyä valmista kuorrute. Kaada reippaasti tomusokeria kulhoon (varaa ainakin paketillinen, en enää muista äkkiseltään paljonko sitä menee) ja kaada sekaan vähän kerrallaan vahvaa kahvia ja sekoita kunnes seoksesta tulee tarpeeksi juoksevaa muttei kuitenkaan liian löysää ja kaada kuorrute pellille. Koristele samantien nonparelleilla tai marmoroimalla (tai ihan miten luovuutesi keksii) kun kuorrute on vielä juoksevaa. Itse käytin näköjään nomparelleja :) Laita pelti jääkaappiin ja anna leivosten mehevöityä ja maustua mieluusti seuraavaan päivään.





Vinkki: Tarjoa blondiet aikaisintaan seuraavana päivänä, nämä ehdottomasti paranevat, mehevöityvät, maustuvat ja tahmaantuvat vanhetessaan. Uskokaa mua, vaikka kuin olisi vaikea pitää pikku kätöset irti näistä niin kauan, on se sen arvoista ;)

Vinkki: Parempia liian raakana kuin liian kypsinä joten heti kun siltä alkaa tuntua niin uunista pois vaan :)

13 kommenttia:

  1. Ihanaa, sulla on uus blogi! =D Minäpä linkitän tämänkin omaani ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, taas uusi alku :D No kaipa tää oli loppujenlopuksi vain ajan kysymys, meinaan sen verran suurella intohimolla luin päivät pitkät ruoka/leivontablogeja muutenkin että pitihän se omakin tehdä sit. Ja kuulemma lähipiirin ihmiset jo odottikin että koska herään ja aloitan mun oman ruokablogin:D

      Ja kiitos ihana :)

      Poista
  2. Oih nam! :-) Nää leivokset ja toi porkkanakakku näyttää ihan superhyviltä! :-) Toi on muuten aina aika paha, kun leivonnainen on parhaimmillaan vasta SEURAAVANA päivänä! :-D

    Liityin nyt samalla lukijaksi, mukavaa viikonloppua! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos, molemmat on tosiaan kokeilemisen arvoisia, hint hint ;)

      Älä muuta sano!! Kun välillä se seuraava päivä tuntuu niin kovin kaukaiselta :D

      Ja kiitos <3 Samoin sulle!

      Poista
  3. Kuulostaa herkkullisille nuo sinun blondit :) Täytyypä tosiaan kokeilla jossain vaiheessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, suorastaan taivaallisuutta hipova makuyhdistelmä! Jos joskus päätät tehdä näitä niin jätä ihmeessä kommenttia että millaisia tuli :)

      Poista
  4. Oih, tahmainen blondies on ihan mahdottoman ihanaa, mutten ole koskaan testannut kahvikuorrutteella. Tämä makuyhdistelmä täytyykin pitää mielessä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kahvikuorrute ja sitruunainen blondie on aivan paras yhdistelmä koskaan, en enää osaa edes kuvitella tekeväni ilman kun näitä on päässyt syömään, heheheh :D Tosin voisihan sitä ensikerralla kehitellä jonkun kokonaan uudenlaisen blondies-reseptin mutta tämä on kyllä erittäin hyväksi havaittu.

      Pidä mielessä ehdottomasti, aivan todella hyvä yhdistelmä! :)

      Poista
  5. OOOOIVOI, ihan superhyvän näkösiä! :o Mä en oo vielä koskaan tehny blondieita, pitäs kans kokeilla koska ovat takuulla aiiiiiiiiivan ihania :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja usko pois, nämä kuvat eivät edes tee näille oikeutta! :D Nämä ovat niin ihanan yltiötahmaisia ja tappomakeita että eihän näitä voi olla rakastamatta... tai jättämättä åariin (tai edes viiteen) palaan ;) Kokeile ihmeessä, kahvikuorrutus vielä ihanasti korostaa fariinisokerin makeaa aromia ja sitruunaa :) Suosittelen lämpimästi!

      Poista
  6. Blogissasi näyttää olevan hyviä reseptejä! Mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

    Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa reseptejä monilta suomalaisilta ruokasivuilta ja blogeilta. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

    Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

    VastaaPoista
  7. Täysin sama pohja ohje kuin eilen tekemissäni blondeissa, se ohje oli Leila leipoo kirjassa :O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho :O En kyllä Leilan ohjetta ole koskaan edes nähnyt! Joskus kauan sitten tongin tämän jostain netin syövereistä (en muista enää tarkkaan että mistä sivulta) ja muuttelin muistaakseni vähän makuuni sopivammaksi. Aika jännä, en ollutkaan tietoinen että se oli Leilan ohjeen pohjalta alunperin. Täytyypä Googlata :))

      Poista

Ole ihana ja jätä kommentti :)