tiistai 4. helmikuuta 2014

Mausteinen lime-kookospasta

Joitain aikoja sitten satuin kaupassa kävelemään Valion lime-kookos-ruokakerman ohi ja se se vasta pysäytti like nobody's business (tai ehkä tulen vaan vähän myöhässä mutta en ollut sellaisesta aiemmin kuullutkaan...?). Suomessa ihan liian harvoin sattuu törmäämään noin hyvänkuuloisiin (=eksoottisempiin) makuihin peruruoanlaitossa. Tiesin heti että testaukseen menee. Ja sehän meni. Tämän pastan tein jo muutamia viikkoja sitten mutta oli kyllä niin onnistunut että laitan ohjeen tännekin, miten sen nyt siis vielä muistan. Tämäkin meni vähän sillä mun peruslinjalla että resepti kehittyy samalla kun tekee.





Aineosat: n. 4 annosta

Pari suurta porkkanaa
Sipuli
Valkosipuli (2 kynttä)
Paprika x2: punainen & keltainen
Valio lime-kookos -ruokakerma 2,5 dl
Pippurimaustettuja broilerifileitä 400g (tietysti myös valmiit suikaleet käyvät)
Fusillipastaa á 5dl (keittämättömänä)
Cajun-mauste
Cayennepippuri
Suola
Mustapippuri
Korianteria (tuoreena, ei maustehyllystä)
( +öljyä paistamiseen)


Ohje:

 Pilko porkkanat ohuiksi tikuksi ja suikaloi paprikat. Kuullota vihannekset melko kovalla lämmöllä öljyssä paistinpannulla kunnes ne ovat pehmeähköjä, jätä kuitenkin porkkanoihin vähän purutuntumaa. Lisää mukaan pieniksi pilkotut sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota nekin. Siirrä kaikki syrjään lautaselle.

Laita tässä vaiheessa fusillit kiehumaan runsaaseen veteen ja anna kiehua kunnes al dente.

Pilko broileri suikaleiksi ja mausta cajun-mausteella ja cayenne-pippurilla. Kunnolla vaan makua, älkää ujostelko ;) Etenkin cajun ja kana ovat ihan voittamaton yhdistelmä! Paista maustetut broilerit pannulla tipassa öljyä ja siirrä lautaselle syrjään kun suikaleet ovat juuri ja juuri kypsiä.

Kun pasta on kypsää, valuta se ja yhdistä broilereihin sekä kuullotettuihin vihanneksiin pannulle. Lisää vielä silputtua korianteria, lime-kookoskerma sekä maun mukaan mausteita (suola, pippuri, cajun, cayennepippuri). Anna lämmetä hetki, viimeistele annokset korianterilla ja nauti.




Oli kyllä älyttömän hyvää vaikka itse sanonkin, kookos se on vaan namia melkeinpä missä tahansa! :) Ja miten helposti tämä valmistuukaan kun kastikekin on valmista, siis just täydellistä perjantai-iltana väsähtäneenä saunan jälkeen kokatessa. Kookos tuo myös mukavasti vaihtelua ja erilaisuutta pasta-annokseen, ei aina sitä samaa tomaattipohjaista kastiketta... tai siis meidän talouden kohdalla soijaisia ja mausteisia Aasian makuja. Jopa äitini joka ei edes pidä kookoksesta kipaisi täyttökierrokselle ja muuten nopeasti. Hyvää on siis :D


2 kommenttia:

  1. Onpa hyvän näköistä pastaa. Täytyykin bongata kaupasta tuota lime-kookos-kermaa. Kookos sopii tosi hyvin kanan kanssa joten tuo kermakin saattaisi toimia. Itse käytän yleensä perus kuohukermaa ruoassa ja maustan, mutta joskus voisi oikaista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla, älyttömän kookoksista ja hyvää! :) Ja nimenomaan pehmeän ja mehevän kanan kanssa... ahh! Tämä oli tosiaan helppo ja nopea tehdä illalla pitkän viikon jälkeen tuon kerman ollessa valmiiksi maustettu ja kyllä olikin sitten positiivinen yllätys :) Maistui pasta ihan erilaiselta kuin koskaan ennen kookoksenmaun ollessa melko vahva ja hyvällä tavalla, suosittelen!

      Poista

Ole ihana ja jätä kommentti :)