torstai 27. helmikuuta 2014

Mausteinen kana-kurpitsakeitto Lähi-Idän tyyliin

Tänään funtsatessani päivän ruokaa en ollut varma halusinko keittoa vaiko jotain riisin kanssa sopivaa pataa, mutta sen tiesin että jotain uutta ja ennenkokeilematonta sen olla pitää. Kyllä muuten kannatti. Käydessäni äitini kanssa ruokakaupassa nappasin vihannesosastolta ostoskärryn kyytiin myskikurpitsan vaikka mulla ei ollut siis pienintäkään havaintoa sen valmistamisesta taikka siitä mitä sen sisältä paljastuu. Täysin sika säkissä siis. Keittoon lopulta päädyin ja koska mun kotikeittiössä ei koskaan valmistu mitään perisuomalaisia siskonmakkarakeittoja, tänäänkin mentiin makumaailmassa melko vahvasti Lähi-Idän suunnille.





Ainesosat (6 annosta):

 1,3 l vettä
2 kanaliemikuutiota
n. 8 dl myskikurpitsa-kuutioita (reilu puolikas kurpitsa)
860 g maustamatonta broilerin ohutleikettä (2 pkt)
ripaus cayennepippuria
3 tl kanelia
3 tl kardemummaa
2 tomaattia
loraus tomaattisosetta
desi keittämätöntä couscousta
ripaus mustapippuria
ripaus currya
1 rkl sokeria



Ohje:

Aloita kuorimalla ja halkaisemalla myskikurpitsa. Leikkaa pois siemenkohta sekä sisuksen pehmeä ja ilmavampi kohta ja kuutioi muu kurpitsa. Kiehauta reilu litra vettä, liuota siihen kaksi kanaliemikuutiota ja keitä n. 8dl kurpitsakuutioita kunnes ne ovat pehmeitä (itsellä tähän meni noin 10-15 minuuttia). Kurpitsojen ollessa valmiita muista siirtää kattila pois kuumalta levyltä. Sillä välin pilko broilerinleikkeet paloiksi, ripottele hieman cayennepippuria ja paista pannulla juuri ja juuri kypsiksi. Painele kypsiä ja pehmeitä kurpitsakuutioita muutaman kerran perunamuusinuijalla (tai vastaavalla), älä kuitenkaan muussaa kurpitsoja soseeksi vaan pari kertaa kevyesti survo suurimpia "möhjömmäksi". Lisää tässä kohtaa broilerisuikaleet sekä tarvittaessa pari desilitraa vettä keittoon. Mausta kanelilla ja kardemummalla makusi mukaan, itse lisäilin erissä joten en ole enää ihan satavarma tarkoista määristä mutta reilut 3 tl kumpaakin kuulostaa suunnilleen oikealta. Käännä levy takaisin päälle.

Mittaa noin desi couscousia kuumaakestävään kulhoon ja kaada saman verran kiehuvaa vettä perään. Peitä kannella muutamaksi minuutiksi kunnes vesi on imeytynyt ja jyvät turvonneet. Sekoita couscous haarukalla ja kaada kahden kuutioidun tomaatin kanssa mukaan kattilaan. Lorauta perään hiukan tomaattimurskaa, ruokalusikallinen sokeria, ripaus currya sekä pari pyöräytystä mustapippuria. Sekoita hyvin. Maista lientä ja tarvittaessa lisää kanelia ja/tai kardemummaa.





Se on lämmintä, se on mausteista, se on herkkua. Se on comfort foodia parhaimmillaan :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole ihana ja jätä kommentti :)