sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Hoisin-possua nuudeleilla

Vähän on ollut keittiössä hiljaista tällä viikolla erinäisten kiireiden keskellä (mm. wanhojen tanssieni joista täällä lisää kiinnostuneille) joten äitini teki ehkä ennätyksensä ja kokkasi jopa kahtena päivänä peräkkäin :D Mutta niin hyvää ruokaa oikeasti että ehkäpä myöhemmin palailen niiden reseptien kera tänne blogin puolellekin :) Mutta siis tämän päivän ruokaan...

Naminami, tämä oli kans sellaista että suu olisi vetänyt vielä kolmannenkin annoksen mutta masu laittoi kovaa vastaan :D Vaikka mun touhutessa keittiössä makumaailma tuppaakin useimmiten olemaan melko oriental mutta tällä kertaa mun perhe kehui paljon enemmän (ja aidomman kuuloisesti...) mitä yleensä! Ja oli kyllä kieltämättä hyvää ja niin sen arvoista vaikka marinoinkin mun possua viimeyönä vielä puoliltaöin toinen silmä auki...  Alkuperäisen reseptin nappasin Ellan Reseptit -blogista mutta muuttelin ohjetta jonkun verran ja muutin määränkin suuremmaksi. Tuli pieniä ongelmia matkaan muuttaessani ainesosien määriä kaupassakäynnin jälkeen enkä edes löytänyt kaupasta haluamaniani lasinuudeleita vaan mun täytyi korjata ne riisinuudeleilla mutta toimi se näinkin! :)

Huom. possun pitää marinoitua yön yli!



Ainesosat: (4 annosta)

kastike:

5 valkosipulinkynttä
2 rkl inkiväärimurskaa
1-2 isoa tuoretta chiliä
reilusti chilijauhetta
3 rkl hoisin-kastiketta
0,8 dl soijakastiketta
3 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl seesamiöljyä
loraus kalakastiketta
2 rkl hunajaa
1 rkl fariinisokeria
0,6 dl vettä

+ lisäksi:

225g riisinuudeleita
400g porsaansuikaleita
5 suurikokoista porkkanaa
korianteria
öljyä paistamiseen


Ohje:

Aloita tekemällä kastike jo edeltävänä iltana. Murskaa valkosipuli ja chili ihan pieneksi ja laita suurehkoon kannelliseen kulhoon. Mittaa kaikki loput kastikkeen ainesosat perään ja sekoita huolellisesti jotta fariinisokeri ym. sekoittuvat tasaisesti. Laita possunsuikaleet uimaan kastikkeeseen ja laita yöksi maustumaan jääkaappiin kannellisessa astiassa.

Seuraavana päivänä ota ensimmäiseksi liha huoneenlämpöön. Suikaloi porkkanat ohuiksi tikuiksi, lorauta tilkka ölyä pannulle ja laita porkkanatikut paistumaan melko kovalle lämmölle. Ongi reikäkauhalla possut/chilit/muut marinadista ja paista ne kypsiksi erillisellä pannulla. Kastiketta saa tulla vähän mukana ja anna lihan porista pienessä kastikemäärässä juuri ja juuri kypsäksi. Lisää lihat pehmenneisiin porkkanoihin ja kaada vielä tilkka kastiketta perään (älä kuitenkaan laita läheskään kaikkea, itsellä jäi ainakin melko paljon käyttämättä). Keitä nuudelit ohjeen mukaan, valuta ja lisää pannulle porkkanoihin ja lihoihin. Ripottele reilusti chilijauhetta ja sekoita esimerkiksi kahdella lastalla kaikki sekaisin. Viimeistele annokset korianterilla ja maun mukaan chilijauheella.




Tiesin jo viimeyönä laittaessani possut marinadiin että tämä tulee varmasti olemaan hyvää. Tuoksu oli meinaan täsmälleen sama kuin joskus Vegasin sushikokki -"isäni" keittiössä. Tai sit jossain aasialaisessa ravintolassa jossa kävin Vegasissa. Suorastaan järkyttyneenä pysähdyin silmät pyöreinä nuuhkaistessani tuotostani, tuoksusta tuli niin vahvasti muistot mieleen ja tuntui kun olisin pamahtanut aikakoneella takaisin Las Vegasin kotiini. Ihan uskomatonta miten vahvasti tuoksut voivatkaan tuoda muistot mieleen mutta ihan tosi, tuli kamala ikävä niitä aikoja kun Joe ruokki mua kaikella ihanalla gourmet-aasialaisella :( Tämä oli kyllä tosiaan herkkua ja varmasti tulee tehtyä uudestaan täällä kaukana pohjoisessa vieroitusoireden kourissa velloessa! :D Ei sillä että tämä kuitenkaan ammattilaisen ruokia voittaisi mutta aika kova korvike ;)

2 kommenttia:

  1. Hyvin näyttää onnistuneen! :) Mä meinaan aina unohtaa laittaa lihat marinoitumaan tarpeeksi ajoissa, mutta pitkä marinointiaika kyllä kannattaa maun takia. Ostan muuten lasinuudelit aina sellaisista aasialaisista ruokakaupoista, perusmarketeissa ei tahdo oikein olla (ainakaan yhtä edullisesti).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli tosi namia, kiitos vaan ideasta! :) Aa okei, hyvä tietää! Ei sillä että täällä kylässä sellaista hienoutta olisi kuin aasialainen ruokakauppa mutta anyways kiitos tiedosta :D

      Poista

Ole ihana ja jätä kommentti :)